Emori Skin Clinic Logo

cosmelan behandeling (pigmentenbehandeling)

Pigmentvlekken verminderen door middel van een cosmelan behandeling

cosmelan behandeling (pigmentenbehandeling)

Heb je te maken met pigmentvlekken en wil je deze graag zichtbaar verminderen? In dat geval is een cosmelan behandeling zeker het overwegen waard. Door te kiezen voor deze behandeling, wordt de melaninevorming aanzienlijk verminderd. Dit zorgt voor een effen, zachte en heldere huidskleur. De cosmelan behandeling is voor ieder huidtype geschikt en staat vandaag de dag bekend als de nummer 1 op het gebied van depigmentatie behandelingen.

Pigmentvlekken zijn niet meer dan donkere verkleuringen van de huid. Deze verkleuringen worden door een hogere aanwezigheid van melanine veroorzaakt. Melanine het het pigment dat zorgt voor een verkleuring van de huid. Of je sneller pigmentvlekken krijgt, kan genetisch zijn bepaald. Echter zijn de invloeden van buitenaf de grootste boosdoener. Hierbij kun je denken aan blootstelling aan de zon. Daarnaast kunnen factoren zoals ouderdom en zwangerschap ook een reden zijn dat pigmentvlekken ontstaan. In de salon ben je altijd aan het juiste adres voor het tegengaan van hyperpigmentatie.

De voordelen van een cosmelan behandeling

Het is helemaal niet zo gek dat een cosmelan behandeling vandaag de dag onwijs geliefd is. Laten we eerlijk zijn, je start wel aan een langer traject. Echter is het resultaat na afloop van de behandeling werkelijk waar fantastisch. Voordat de behandeling plaats gaat vinden, is het belangrijk dat de huid in de salon goed wordt voorbereid met een peeling. Iets meer dan twee weken nadat deze peeling plaats heeft gevonden in de salon, kan de cosmelan behandeling van start gaan.

De behandeling start met Cosmelan 1. Dit is een masker dat ongeveer 6 tot 12 uur op de huid aan wordt gebracht. Wat de exacte tijdsduur voor jouw huid is, wordt samen met je besproken voordat de behandeling plaats gaat vinden. Gelukkig is het mogelijk om met dit masker naar huis te gaan, zodat je dit in je eigen en vertrouwde omgeving in laat werken.

Na ongeveer twee weken is de huid helemaal hersteld. Daarna is de huid dus klaar voor de volgende stap en start er met Cosmelan 2. Deze tweede fase bestaat uit een ondersteunende crème en zorgt ervoor dat het depigmentatieproces verder voort wordt gezet. In totaal duurt de behandeling ongeveer drie maanden. Uiteraard verschilt de exacte periode per persoon en dus ook per huidtype. De looptijd van drie maanden is inclusief de nacontroles.

Het is belangrijk dat je het eerste masker goed verwijdert. Hoe je dit doet? Zorg ervoor dat je het masker voorzichtig met een koud washandje afwast. Tijdens het verwijderen van het masker kan de huid gevoelig aanvoelen en rood uitslaan. Ook is het mogelijk dat de huid gaat vervellen. Maak je je vooral geen zorgen, dit is volkomen normaal en hoort dus ook bij het proces. De crème die je gebruikt tijdens de tweede fase is zelf aan te brengen. Uiteraard vertelt de schoonheidsspecialiste in de salon je alles over het aanbrengen.

Cosmelan Behandeling Voor en Na

Tarieven

1 behandeling 50  euro

1 behandeling 50  euro 

1 behandeling 50  euro 

1 behandeling 50  euro 

1 behandeling 50  euro 

1 behandeling 50  euro 

1 behandeling 50  euro 

 

De 6 meest gestelde vragen over een cosmelan behandeling

Cosmelan is zonder twijfel een erg betrouwbare behandeling. Het wordt namelijk al meer dan 25 jaar lang als dé methode om pigmentatievlekken effectief tegen te gaan gezien. Sterker nog, is het ook de enige behandeling waarmee tot wel 95% van het diepliggend melasma, weg kan worden gewerkt.

Omdat er enkel wordt gewerkt met de beste professionele apparatuur en dit een behandeling is die enkel door een gecertificeerd specialist uit mag worden gevoerd, lopen de kosten ook sneller op vergeleken met een reguliere ontspannende behandeling. Voor de behandeling kun je een bedrag rekenen van € 595,-.

De behandeling bestaat uit verschillende fases, namelijk de peeling, het aanbrengen van het Cosmelan 1 en het aanbrengen van de ondersteunende crème thuis. Tel je deze behandelingen bij elkaar op, dan kun je uitgaan van een duur van ongeveer 14 uur.
De behandeling start met een grondige peeling van de huid. Dit proces kan als gevoelig worden ervaren en je merkt ook dat je huid direct reageert op deze behandeling.
Het is belangrijk dat je de crème altijd op een schone en gereinigde huid aanbrengt. Vervolgens breng je de crème aan op specifieke zones die te maken hebben met hyperpigmentatie. Zorg er wel voor dat de oogcontour wordt vermeden.
Cosmelan 2 is erg goed thuis uit te voeren. Let er wel op dat Cosmelan 1 en de peeling een vak apart zijn en dus alleen in een gespecialiseerde salon uit te voeren zijn. Kies bijvoorbeeld voor de beste pigmentenbehandeling Rotterdam.